Multimodale logistiek zit in de lift in noordoost-brabant - binnenvaartkrant.nl

De toegevoegde waarde van multimodaal vervoer wordt in de regio Noordoost-Brabant steeds belangrijker. Het aantal volle containers via de terminals in Veghel, Cuijk en Oss is in 2020 met 24 procent toegenomen.

 “En niet alleen het containertransport zit in de lift”, stelt exploitant Van Berkel Logistics, “we zien – ondanks de invloed van het coronavirus – ook een versterking van de logistieke dienstverlening op het gebied van bulk- en break-bulkoverslag en warehousing.”

Agro & food en logistiek zijn sterk met elkaar verbonden in Noordoost-Brabant. Een groot deel van Van Berkels klanten komt uit die sector en zij leveren een grote bijdrage aan de groei van het containertransport. “Daarnaast zien we dat de regio Noordoost-Brabant sterker wordt op het gebied van logistieke dienstverlening. De volle breedte van dit pakket biedt veel potentie voor de komende jaren.”

20 AFVAARTEN PER WEEK

Met 20 afvaarten per week naar Rotterdam en Antwerpen is er veel bedrijvigheid aan de kades van Van Berkel Logistics. Het bedrijf heeft in 2020, ondanks de weersomstandigheden, de congestie in de zeehavens en stremming van de sluis in Schijndel, het volume flink zien groeien. “Uitgerekend in de regio die zeer zwaar getroffen is door het coronavirus is de handel en logistiek zeer vitaal gebleken. Het aantal volle containers is toegenomen tot 57.000, waar dit er in 2019 nog 46.000 waren. Een totale groei van 24 procent.”

Van Berkel Logistics voegde in oktober 2002 de terminal in Oss toe aan die in Veghel en Cuijk. De bundeling vergroot de flexibiliteit en betrouwbaarheid van de dienstverlening, stelt het bedrijf. Dat blijkt ook uit de toename van het aantal containertransporten in de regio Oss.

Van Berkel Logistics is onderdeel van de Van Berkel Groep. Dit familiebedrijf heeft meerdere activiteiten, bestaat 65 jaar en opereert vanuit diverse vestigingen in Noord-Brabant. De activiteiten zijn ondergebracht in vier divisies, waarvan Van Berkel Logistics er één is.